El projecte EXOCAT a l'abast de tothom

El CREAF i el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals de la Generalitat de Catalunya han desenvolupat aquest Sistema d'Informació d'Espècies Exòtiques (EXOCAT) amb l'ànim de recollir les dades disponibles a Catalunya sobre aquestes espècies i determinar quines d'aquestes ja han començat a desenvolupar un comportament invasor.

Les invasions biològiques posen en risc la biodiversitat local, i malgrat això moltes Administracions i persones de Catalunya no són conscients de la seva importància. Conèixer la seva distribució i analitzar la seva variació al llarg del temps és molt important per gestionar correctament aquesta greu amenaça.
Des d'aquest projecte pots informar de la presència d'espècies invasores, tant en espais públics com privats i en captivitat o llibertat. Aquesta informació es posa a l'abast dels investigadors per tal que puguin avaluar la veracitat de la cita, i de les administracions responsables per facilitar-lis una eina de gestió que prioritzi quines accions siguin necessàries per evitar la seva dispersió per la natura.

Totes les espècies que han estat considerades invasores per l'EXOCAT s'han introduït en el llistat del projecte (45 noves espècies), el que permetrà fer el seu seguiment i facilitar la seva identificació ràpida en nous indrets.
Si sospites que una espècie observada podria ser exòtica i presenta un comportament invasor, també pots reportar-la. La informació que lliuris serà avaluada i potser hauràs contribuït a evitar que una nova invasió tingui lloc.

Les noves espècies incorporades són:

Publicado el septiembre 8, 2016 10:22 MAÑANA por eduardomartnez eduardomartnez

Comentarios

No hay comentarios todavía.

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.