Archivos de diario de junio 2024

01 de junio de 2024

Karhuja vilisemällä

Yksi riistakamerapaikka osoittautui aarreaitaksi: kameraan tallentui muutaman päivän aikana vähintään 2-3 eri karhua, mäyrä, ilves ja useita eri hirviä, mukaan luettuna emä ja pieni vasa. Siirsin paikalle kaksi kameraa lisää, jotta saisin (toivottavasti) lisää kuvia eri kuvakulmista. Yhdellä videolla näkyy kaksi karhua syömässä ruohoa samaan aikaan, mutta toinen karhuista näkyy vain osittain (en saanut hyvää kuvakaappausta, jossa kaksi karhua näkyisi selvästi).

Pelkäsin liikkumiseni säikyttävän karhut muualle, mutta lähettävä riistakamera tallensi uuden karhun vain pari tuntia sen jälkeen, kun olin käynyt paikalla ja vielä rymynnyt pitkin viereistä metsää ja suota. Karhuja kamera on näyttänyt lähinnä kiinnostavan ja ne ovat käyneet jopa nuuskimassa sitä (tästä tuli riemastuttavaa videokuvaa). Ilves kuitenkin kääntyi metsään tuijotettuaan kameraa kauempaa pimeydestä.

Hilleristä ja näädästä ei ole vieläkään havaintoa. Siirsin tänään hillerikameraa parisataa metriä toiseen paikkaan ja se on nyt puukasan vieressä, jonka toiselta puolelta sain ensimmäisen epäselvän hillerivideon lopputalvesta. Laitoin houkutukseksi kananmunan, mutta luulen sen päätyvän todennäköisemmin närhen nokkaan kuin hillerin hampaisiin.

Etsinnöistä huolimatta en löytänyt manteria ja olen luopunut tämän kevään osalta laajemmista etsinnöistä. Vapaa-aika on kulunut lähinnä hyönteisiä etsiessä ja riistakameroiden parissa.

Publicado el junio 1, 2024 10:14 MAÑANA por lindalotjonen lindalotjonen | 0 comentarios | Deja un comentario

Archivos