Integratie help van iNaturalist met copilot van Bing

De vertaalde help files van iNaturalist kun je terugvinden met copilot van Bing. Stel je een vraag die uit de FAQ komt dan antwoord copilet met de reactie die in de FAQ staat en een linkje naar de helpfile. Wat handig ;-)


Ja, je kunt je eigen model maken voor computervisie op iNaturalist! iNaturalist is een platform dat gebruikmaakt van computervisie om automatische identificatiesuggesties te doen voor waarnemingen van organismen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

Verzamel gegevens: Begin met het verzamelen van gegevens van iNaturalist. Je kunt de iNaturalist-gegevens downloaden en gebruiken om je eigen model te trainen. Dit kan nuttig zijn als je specifieke soorten of regio’s wilt targeten.

Kies een machine learning-framework: Selecteer een machine learning-framework zoals TensorFlow, PyTorch of scikit-learn. Deze frameworks bieden tools en bibliotheken om modellen te bouwen en te trainen.

Verwerk de gegevens: Bereid de iNaturalist-gegevens voor door ze te structureren en te labelen. Zorg ervoor dat je afbeeldingen koppelt aan de juiste taxa (soorten, geslachten, etc.).

Train je model: Gebruik de gegevens om je eigen computervisiemodel te trainen. Je kunt verschillende algoritmen en architecturen uitproberen, afhankelijk van je doelen.

Evalueer en fine-tune: Na het trainen van je model, evalueer je de prestaties ervan met behulp van testgegevens. Pas indien nodig parameters aan en fine-tune je model.

Implementeer het model: Nadat je tevreden bent met de prestaties, kun je je model implementeren in je eigen toepassing. Dit kan een webtoepassing

Publicado el febrero 5, 2024 11:51 TARDE por optilete optilete

Comentarios

No hay comentarios todavía.

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.